Introduktion til "Alle Tiders Mad"

DE RIGTIGE SVAR

1. Fly, lastbiler og containerskib har indenfor de sidste 40 år, gjort det muligt at fragte mad over hele verden.

2. Man taler ikke så ofte om livretter længere, fordi man nu kan spise, det man kan lide hver dag.

3. Madens historie handler om, hvad man har spist, hvordan man har spist og hvorfor man har spist, som man har.

4.  En ”Bayersk Pølse” fra pølsevognen blev serveret med et rundstykke og sennep.

5. Ildstedet i middelalderen blev brugt til madlavning, varme og lys.

6. Middelalderens største handelsvarer var sild og salt.

7. I renæssancen prøvede de norditaliensk fyrster at genoplive romertiden inden for kunst og litteratur.

8. Kong Christian II inviterede en koloni fra Holland til landet for at lære danskerne at dyrke andre grøntsager end kål og løg.

9. Overklassen var i 1700-tallet præget af den franske kultur.

10. Komfuret fik stor betydning fra midten af 1800-tallet.

11. Med sukkerets ankomst i slutningen af 1800-tallet, kunne danskerne nu lave syltetøj, kager og eddikesyltede grønsager.

12. Hygiejne og ernærning satte sit præg på madlavningen i starten af 1900-tallet.

13. Fordi danskerne begyndte at tage på ferie sydpå, og nye råvarer indgik i maden, prægede det madens udvikling fra 1960’erne.