Introduktion til "Alle Tiders Mad"

OPGAVER

Lädt!

1. Hvilke nye transportmidler har indenfor de sidste 40 år, gjort det muligt at fragte mad over hele verden?

Dette spørgsmål skal besvares.
Biler
Fly
Tog
Lastbiler
Containerskibe
Busser
 

2. Hvorfor taler man ikke så ofte om livretter længere?

Dette spørgsmål skal besvares.
Man får det kun ved særlige lejligheder
Man kan nu spise det man kan lide, hver dag
Man har mange flere livretter i dag
Man går ikke så meget op i mad længere
 

3. Hvad handler madens historie om?

Dette spørgsmål skal besvares.
Hvad man har spist
Hvordan man har spist
Hvorfor man har spist, som man har
Hvor man har spist
Om man har spist
 

4. Hvad blev en "Bayersk Pølse" fra pølsevognen, serveret med i tiden omkring 1920?

Dette spørgsmål skal besvares.
Rundstykke
Pølsebrød
Ketchup
Remoulade
Sennep
Ristede løg
Rå løg
 

5. Hvad blev ildstedet brugt til i middelalderen?

Dette spørgsmål skal besvares.
Madlavning
Varme
Lys
Duft
Aftenhygge
 

6. Hvad var middelalderens største handelsvarer?

Dette spørgsmål skal besvares.
Kylling
Sild
Brød
Salt
Pølser
 

7. Inden for hvilke områder prøvede de norditalienske fyrster, i renæssancen, at genoplive romertiden?

Dette spørgsmål skal besvares.
Kunst
Spisevaner
Køb og salg
Litteratur
Gladiator kampe
 

8. Fra hvilket land inviterede Kong Christian II en koloni til landet for at lære danskerne at dyrke andre grøntsager end kål og løg?

Dette spørgsmål skal besvares.
Tyskland
Belgien
Holland
Italien
Frankrig
 

9. Hvilken kultur var overklassen i 1700-tallet præget af?

Dette spørgsmål skal besvares.
Den italienske
Den franske
Den spanske
Den amerikanske
 

10. Hvilket køkken redskab fik stor betydning fra midten af 1800-tallet?

Dette spørgsmål skal besvares.
Kaffekanden
Isboksen
Kødhakkeren
Komfuret
 

11. Med sukkerets ankomst i slutning af 1800-tallet, hvilke produkter kunne nu laves?

Dette spørgsmål skal besvares.
Syltetøj
Slik
Kager
Eddikesyltede grønsager
Chokolade
 

12. Hvilken ny interesse satte sit præg på madlavningen i starten af 1900-tallet?

Dette spørgsmål skal besvares.
Husholdningsskoler
Smørrebrødet
Hygiejne og ernærning
 

13. Hvilken udvikling begyndte at præge maden fra 1960’erne?

Dette spørgsmål skal besvares.
Nye elektriske redskaber i køkkenet
Danskerne tog på ferie sydpå
Nye råvare indgik i maden